Seinš-wc perinteisen istuimen tilalle remontin yhteydessš

Seinä-wc voidaan asentaa suoraan perinteisen istuimen tilalle.

Asennuselementin runko kiinnitetään ylhäältä seinään ja alhaalta jalat voidaan pultata joko lattiaan kiinni tai vaihtoehtoisesti seinään alaseinäkiinnikkeitä käyttäen.

Yläkiinnikkeisiin kohdistuva veto on yhteensä max 180kg. Kevytrakenteisissa seinissä (esim. kipsilevy) tulee olla tuet kiinnitystä varten. 

Asennuselementin viemäriputki liitetään vanhan wc:n viemäriin. Telineissä on syvyyssäätö, jonka ansioista viemäriputken ei tarvitse olla seinässä kiinni. Viemäriliitokseen tarvittavia lisäosia myyvät kaikki LVI-alan liikkeet. 

Viemäriputken ei tarvitse olla juuri istuimen kohdalla. Sivuttaissuunnassa putkea voidaan kuljettaa jopa metrejä. Monissa vanhoissa kylpyhuoneissa wc voisi olla lähempänä seinää. Sivuttaissiirrolla saadaan tilaa vaikka isommalle suihkukaapille tai leveämmälle pesualtaalle.

Pintaverhoilu voidaan tehdä vaikka melamiinilevystä, puusta tai kotelo laatoitetaan. Laatan alle pohjalevyksi voi laittaa kipsilevyä tai uretaanipohjaista rakennuslevyä.

Koteloinnin ei tarvitse olla elementin kokoinen vaan sitä voidaan jatkaa tarpeen ja tilan mukaan. Kun wc on päätyseinässä niin koteloinin jatkaminen seinästä seinään antaa lisää laskutilaa ja siivoaminen helpottuu.

Kotelointi kannattaa jatkaa toiselta puolelta seinään asti, jos wc sijaitsee lähellä nurkkaa. Näin puhtaanapito helpottuu ja seinä-wc istuu tilaan paremmin.

Pintakotelon kannen voi laatoittaa tai tehdä esimerkiksi puusta tai kivestä.

Kotelointia ei tarvitse purkaa huoltotoimenpiteiden vuoksi. Kaikki koneiston huollot suoritetaan irroittamalla huuhtelupainike. Painikkeen takaa päästään käsiksi sulkuventtiiliin ja koneistoon.