Seinš-wc pieniin tiloihin

Yleisesti oletetaan, että seinä-wc vaatii paljon tilaa. Tämä ei pidä paikkansa.

Wc-istuimelle vaadittava leveys on minimissään 70 cm, jotta käyttäminen on mielekästä. Seinä-wc:n leveys on pintaan koteloituna mallista riippuen noin 50-57 cm.

Perinteisen wc-istuimen syvyydet liikkuvat 60-70 cm välillä. Yleisin syvyys on noin 65cm.  Seinä-wc:n syvyys on asennuselementin- sekä istuimen mallista riippuen 60-70cm. Esimerkiksi korkean wc-paketin syvyys lyhyemmällä istuimella on 64cm + koteloinnin paksuus. LIV FIX-540

Uusi LIV FIX-540 asennuselementti on 4-5 cm peruselementtiä ohuempi . Seinäwc:n kokonaissyvyys on minimissään 58-60cm + koteloinnin vahvuus (posliinin mallista riippuen). 

LIV FIX-540 on markkinoiden ohuin asennuselementti. Pieneen syvyyteen päästään ohuen säiliön ja viemärikulman sijoituksen vuoksi. Tästä syystä LIV FIX-540 vie vähemmän syvyyttä kuin perinteiset asennuselementit. Vaikka lattiassa oleva viemäri olisi kaukana takaseinästä niin se ei vaikuta tilan säästöön. FIX-540 mahtuu aina 4-5 cm pienempään tilaan kuin muut asennuelementit.

Tilan ahtaus ei ole ainoa peruste valita LIV FIX-540. Joissain kohteissa lattian viemäri on niin kaukana takaseinästä, että kotelointi ei ole enää visuaalisesti kaunis. FIX-540:llä kotelosta tulee 4-5 cm pienempi ja nämä sentit voivat vaikuttaa paljonkin wc-kotelon ilmeeseen.

Erittäin pienissä tiloissa paras ratkaisu voi olla Missel Compact kulmaelementti. Kulmaan asennettuna se vaatii tilaa alle 30 x 30 cm. Suoralle seinälle asennettuna elementin leveys on vain 36cm.